Filter By

Sluiten
Filter By

6 Products

Koffiekopjes of barista kopjes?

Wat maakt een barista kopje anders dan een koffiekopje? Barista kopjes zijn speciaal ontworpen voor het verbeteren van de échte barista beleving. Dit betekent dat jouw gezette espresso, cappuccino of latte beter tot uiting komt in een barista kopje.

Zo is er rekening gehouden met de vorm en het materiaal van de kopjes. Daarnaast zijn de formaten perfect afgestemd op de hoeveelheid van de soorten barista koffie.

Van espresso kopjes, cappuccino kopjes tot latte kopjes

Speciaal voor de thuisbarista zijn er drie verschillende barista kopjes ontwikkeld, die passen bij de meest gedronken koffiesoorten: espresso, americano, cappuccino, flat white en latte. Op deze manier is er voor elke thuisbarista een perfecte maat kopje beschikbaar:

  • Espresso kopjes zijn hoog en hebben een inhoud van 60ml. 
  • De tussenmaat van 180ml is perfect voor het drinken van een cappuccino, flat white, of americano.
  • Voor een latte wordt meestal een lager, groter kopje gebruikt van een inhoud van 250ml. Ook is deze maat geschikt voor mensen die van een grote of dubbele cappuccino houden.

Iedere koffieliefhebber of thuisbarista is anders. Wil je weten hoeveel milliliter er precies in jouw favoriete koffiekopje past? Dan hebben we een handige tip voor je: gebruik een weegschaal, vul het koffiekopje met water tot deze echt bijna overstroomt, het gewicht komt overeen met het aantal milliliter in het kopje!

Barista kopjes speciaal voor thuisbarista’s

Bij het design van de koffiekopjes is rekening gehouden met de thuisbarista. In samenwerking met een studio in Amsterdam zijn de perfecte barista kopjes ontwikkeld. 

Iedereen houdt van warme koffie. Daarom hebben we keramische kopjes,dit materiaal heeft een isolerende werking waardoor je drankje langer warm blijft. De dunne wanden van de koffiekopjes zijn bewust gekozen, zodat ze snel opwarmen op iedere espressomachine. Aan de buitenkant van de kopjes voel je de natuurlijke structuur van de keramiek. Dat geeft een fijn houvast tijdens het drinken van je favoriete koffie.

De binnenzijde van onze kopjes hebben een perfecte ronde curve. Dit beschermt de cremalaag van je espresso, zodat je latte art er nóg mooier uitziet. Dit maakt de kopjes ook stapelbaar, dat scheelt ook weer ruimte als je ze op je espressomachine opstapelt!

Door de designs van onze barista kopjes simpel te houden, blijft de aandacht bij de koffie. Al onze barista kopjes zijn beschikbaar in gespikkeld wit (speckled) en grijs.

Omdat koffieliefhebbers vaak niet alleen drinken en meer dan één soort koffie drinken, is er ook een voordelige barista kopjes set beschikbaar. Zo kan je thuis in stijl van alle koffiesoorten genieten.

Met de hand gemaakt

De barista kopjes van Barista-Essentials zijn met de hand vervaardigd in Vietnam. Er is een mooie samenwerking met een kleine producent, erkend door de EU in een programma ter bevordering van de lokale economie. Dit garandeert een eerlijke keten en de beste kwaliteit kopjes. 

Het bakproces op 1250 graden Celsius zorgt ervoor dat de kopjes uiterst sterk zijn en vaatwasser bestendig. Het handmatige productieproces, in combinatie met variabele temperaturen in de ovens, leidt tot unieke en bijzondere kopjes die koffiemomenten nog specialer maken.