Filter By

Sluiten
Filter By

14 Products

Een echt barista melkkannetje

Het gebruik van een melkkannetje is aan te raden als je graag koffie met melk zet, zoals een cappuccino. Waarom? Dat leggen we je graag uit!

Om een goede cappuccino, flat white, cortado of andere koffie met melk te zetten, is het belangrijk dat de melk de juiste temperatuur en natuurlijk perfect melkschuim. Voor het creëren van goed melkschuim heb je een melkopschuimkannetje nodig en een espressomachine met stoompijpje. Melk opschuimen is een echte kunst en vraagt veel oefening maar met het melkkannetje heb je veel controle.

Naast het opschuimen zelf, is een melkkannetje natuurlijk cruciaal voor Latte Art. De vorm en tuit van een melkkannetje heeft impact op de manier waarop je het melkschuim in je kopje kunt gieten. Zo maak jij de mooiste Latte Art kunstwerken, lees onze blog met basis tips.

Waarom een RVS melkkannetje kopen?

Bij het kopen van een melkkannetje voor thuis let je op een aantal eigenschappen waaronder het materiaal en de vorm.

Een RVS melkkannetje geeft je de beste controle over de temperatuur van de melk. Wanneer de onderkant van het melkkannetje te heet wordt om 2 seconden vast te houden heb je ongeveer de juiste temperatuur bereikt. Hierna kun je de melk in jouw cappuccino kopje – bij de vers gezette espresso – schenken.

RVS melkopschuimkannen gaan erg lang mee en omdat je ze makkelijk schoonmaakt, zijn ze ook erg hygiënisch. De gekleurde RVS melkkannetjes van Barista Essentials zijn voorzien van een speciale voedselveilige coating. 

Melkopschuimkan in verschillende vormen

Er bestaan allerlei verschillende vormen en maten melkopschuimkannetjes.

Wij hebben een klassiek Italiaans design, de speciale toegespitste tuit van dit melkopschuimkannetje geeft je de beste controle om perfecte gedetailleerde latte art te creëren. De combinatie van de vorm en de tuit maakt dat dit type melkopschuimkan de voorkeur heeft van vele professionele barista’s.

Het essentials melkopschuimkannetje is toegankelijker met een vorm die je helpt een mooie kolk in je melk te krijgen. De bredere schenktuit maakt dat het kannetje fijn schenkt wanneer je aan het oefenen bent voor de perfecte tulp in je cappuccino. De fijne vorm en vriendelijke prijs maakt dit melkopschuimkannetje ideaal voor iedere thuisbarista en beginnende latte artist.

Welk melkkannetje moet ik kiezen?

Kies de juiste maat. De verschillende maten bepalen de hoeveelheid melk die je per keer kunt opschuimen. Schuim je vaak grote hoeveelheden melk op? Dan raden we je aan om een grote maat melkkan aan te schaffen. Zet jij af en toe één cappuccino? Dan is een kleiner melkkannetje voor je cappuccino al genoeg.

Serieus over latte art? Kies koop onze melkopschuimkan set, een groot en klein kannetje helpt namelijk bij het creëren van microfoam. Je schenkt namelijk het dikkere schuim over naar het kleinere kannetje. Zo houd je het perfecte schuim over voor latte art.

Wil jij je skills als thuisbarista verbreden en ook geweldige latte art maken? Dan hebben wij het perfecte pakket voor jou. Deze Latte Art set bevat alles wat jij nodig hebt om de mooiste koffie creaties te maken.