Filter By

Sluiten
Filter By

3 Products

Gebruik een tamp mat in je barista set-up

Je hebt vast al eens een tamp mat in een koffiezaak gezien. Je vraagt jezelf echter af of dit nu echt zo’n noodzakelijk accessoire is voor je thuisbarista set? Als je je aanrecht en tools van beschadiging wil besparen, is een tamping mat onmisbaar. Zo voorkom je bovendien klachten van je partner.

De mat geeft je een zachte ondergrond om op te werken. Hierdoor zit je je portafilter niet meer in je aanrecht te duwen bij het tampen. Bovendien werk je meer stabiel dankzij het rubber die je portafilter op zijn plek houdt.

Verder is je tamping mat handig om gemalen koffie en water op te vangen. Hij is geurloos en eenvoudig schoon te maken. Tot slot doet een tamping mat dienst als opslagplaats voor je tools. Na gebruik zet je je tamper en koffie verdeler netjes op de mat. 

Welke tampingmat voor mijn espressomachine?

In ons aanbod kom je twee types tampingmat tegen. Je hebt een simpele platte en een met hoek. Beide helpen je bij het tampen en om je keuken netjes te houden. Toch hebben ze elk enkele eigen voordelen.

Zo is de platte tamping mat meer dan een stukje rubber of silicone. Hij past eigenlijk in elke thuisbarista set-up. Je kunt hem ook gemakkelijk verplaatsen en sluit hij bijvoorbeeld gemakkelijk aan op je grinder om gemorste koffie op te vangen.

De tampermat met hoek hebben we in twee formaten, een grote en een kleine. Je hangt hem over de rand van je aanrecht om daar te tampen. Hierdoor ligt hij extra stevig en biedt het meer support bij het tampen.  Met een hand druk je de portafilter tegen het aanrecht aan. Met je andere hand kun je dan netjes tampen. Let wel op dat je een keuken hebt die niet rond afloopt anders sluit de hoek niet goed aan.

Afhankelijk van je espresso machine set-up zal de platte tamp mat of die met hoek je voorkeur krijgen. 

Tampermat en tamper het duo voor espresso

Wanneer je een tamper koopt is een tampermat een mooie match, andersom natuurlijk ook. De tampermat is een mooie plek om je tamper op te zetten ook wanneer je deze niet gebruikt. Zo zorg je er voor dat het tampvlak van je tamper geen krassen of deukjes krijgt. Dat is fijn want je wil niet dat koffie blijft plakken of dat je koffie niet gelijkmatig wordt aangedrukt bij het tampen. Mocht je nog een tamper willen kopen kijk dan vooral even naar ons aanbod! Bijvoorbeeld onze palm tamper.

Tamping mat of tampingstation als thuis barista?

Als thuisbarista kun je twijfelen tussen een tamper mat of een tampingstation. Zoek je een hulpmiddel dat je helpt je portafilter te stabiliseren, dan zoek je een tamper station. Het gebruik ervan is bijna hetzelfde als bij een tamping mat met hoek.

Het grote verschil is echter dat je de portafilter niet op de rand zet, maar in het hulpmiddel plaatst. Hierdoor hoef je geen schrik te hebben dat hij per ongeluk losschiet bij onoplettendheid. Bovendien kun je het in elke set-up gebruiken. Je hoeft niet langs de rand van je aanrecht te staan.

Met een tamping mat heb je een accessoire dat je helpt je keuken proper te houden. Daarnaast helpt het je om alle tools netjes op te slaan. Met deze info kun je zelf beslissen of je een tamping station of mat nodig hebt.