Filter By

Sluiten
Filter By

4 Products

Wat maakt een barista doekje zo speciaal?

Als thuisbarista weet jij ook hoe belangrijk het is om na gebruik van je espresso machine deze schoon te maken. Barista doekjes zijn speciaal ontwikkeld voor alle onderdelen van je espressomachine. Deze doekjes maken de machine schoon, de portafilter en het melk opschuimpijpje. 

Bij het ontwerp van de barista doekjes is overal rekening mee gehouden. Zo hebben we drie verschillende kleuren doekjes, elk met een andere functie net als in de horeca zodat je hygiënisch kunt werken. De doekjes worden per twee stuks verpakt, zodat er altijd één schoon is en klaar voor gebruik terwijl de andere in de was zit.

Alle doekjes zijn gemaakt van microvezel. Dit neemt melkresten, water en vuil goed op zonder je machine te beschadigen.

Elke kleur zijn eigen functie

De handige kleuren helpen je om hygiënisch te werken en je machine schoon te houden.

Zwart voor het werkblad
Om het werkblad van je koffie corner schoon te houden, is een zwart doekje ontworpen

Lichtgrijs voor melk
Het lichtgrijze doekje is speciaal gemaakt om melkresten van het melkstoompijpje en eventueel melkkannetje te poetsen. Door de lichte kleur zie je de melkresten natuurlijk niet snel op het doekje.

Bruin voor je portafilter
Je portafilter bevat natuurlijk veel koffieresten. Doordat dit doekje dezelfde kleur heeft als de koffieresten, zullen de vuilresten minder opvallen.

Bekijk ook de voordelige barista doekjes set waarbij je twee doekjes van elke kleur ontvangt! Als je één setje in de was doet, kun je het andere setje gebruiken. 

Heb je een barista doekje echt nodig?

Je kunt toch ook gewoon thuis een ‘normale’ schoonmaak doek of microvezel doekjes gebruiken? Je kunt inderdaad ook een reguliere microvezel doekjes gebruiken, maar het zal niet zo fijn en hygiënisch werken als de barista doekjes. Het risico is dat je het doekje voor meerdere onderdelen gebruikt, je wilt geen melkresten in je portafilter of koffieresten over je machine smeren.

Daarnaast gebruik je thuis vaak één doekje voor de gehele keuken, die je dan ook maar voor je koffie tools gebruikt. Dit soort vaatdoeken zijn vaak een bron van besmettingen. Een vaatdoekje kan zelfs na 24 uur al meer dan 4 miljard bacteriën bevatten! 

Wel zo fijn om dus aparte barista doekjes te hebben voor je barista corner,  waar jij dagelijks je verse espresso klaarmaakt. Doordat we twee doekjes van elke kleur leveren, heb je altijd een schoon doekje beschikbaar.