Maal zonder zorgen, drink zonder bijsmaak
Elke keer als je bonen maalt, bestaat er een kans dat er vetten, oliën en koffieresten achterblijven. Als deze zich ophopen wordt de maalkwalitiet aangetast en kun je verstoppingen krijgen.
Als je zo je best doet om je koffie goed te malen, te tampen en te laten doorlopen, zou het zonde zijn als de achtergebleven resten in je bonenmaler de smaak van je espresso negatief bepalen.
Laat je niet overkomen wat mij (Jasper) overkwam, en maak het reinigen van je koffiemolen een deel van je routine.
Persoonlijk getest en goedgekeurd
Bij Barista-Essentials laten we onze ruim 10 jaar ervaring spreken in onze producten, die we allemaal zelf getest, gekeurd en in de meeste gevallen zelf ontworpen hebben.
Deze koffiemolen reiniger gebruiken wij zelf ook op ons kantoor. Hierdoor profiteren we van de volgende voordelen:
- 100% natuurlijk op basis van granen
- Geen chemische troep of bindmiddelen
- Handig in gebruik niks hoeft ervoor uit elkaar
- 3 zakjes voor bijna 1 jaar reinigen
- Glutenvrij
Zo de koffiemolen reiniger gebruiken
We raden je aan om eens in de 3 maanden je bonenmaler te reinigen. Dat doe je zo:
1. Gooi één zakje reiniger in je maler en zet ‘m aan tot alles gemalen is.
2. Maal vervolgens nog 45 gram bonen en gooi ze weg. Na 45 gram is alle smaak van de granen eruit.
3. Veeg (als je wilt) het stof dat vrijkomt tijdens het malen van de reiniger weg met een borsteltje.
4. Klaar!
Naast het reinigen van je bonenmaler is het ook belangrijk om je machine te backflushen, te ontkalken en om je melkschuimer te reinigen. Alle onderhoudstools die je daarvoor nodig hebt vindt je ook bij Barista-Essentials.
Heb je nog vragen over dit product of wil je wat anders weten? Stuur ons gerust een berichtje! Jasper & Hugo staan altijd voor je klaar! 👋