Koffiemolenreiniger (3 stuks)

Een goede maling is belangrijk, het beinvloed de extractie en dus de smaak van je koffie. Door je koffiemolen te reinigen behoudt deze zijn kwaliteit en verleng je de levensduur van de maalschijven. Met Cafetto Koffiemolenreiniger verwijder je oude koffieresten, vetten en blokkades zodat je weer klaar bent om je verse bonen perfect te malen!  

 Belangrijkste kenmerken van de koffiemolenreiniger; 

  •  Koffiemolen uit elkaar halen is niet nodig; 
  • Verwijdert opgehoopte vetten, koffieboon resten en geuren; 
  • Vermindert verstoppingen of blokkades; 
  • Verbetert maalkwaliteit en verlengt de levensduur van jouw koffiemolen;  
  • 100% natuurlijk op basis van granen; 

Deze koffiemolenreiniger is ideaal voor het onderhoud van je koffiemolen en eenvoudig te gebruiken. Met een simpele handeling blijf je zo alles uit je favoriete koffiebonen halen! 

 

 

 

 

12,95

Op voorraad

Lees meer over de koffiemolenreiniger 

Je hebt je koffiemolen afgesteld, vers gebrande bonen in het bonenreservoir gedaan; alles staat klaar voor een perfecte espresso en toch is er iets mis met de smaak en geur. Tijd om je bonenmaler of koffiemolen te reinigen. De vetten uit de koffiebonen en andere resten hopen zich op tussen de maalschijven en binnenruimtes. Wanneer dit langere tijd blijft zitten, gaat het muf ruiken en dit heeft een negatief effect op de smaak van je espresso. Met de Cafetto koffiemolenreiniger heb je dit probleem in no-time opgelost.  

Meer eigenschappen van de koffiemolenreiniger 

  • Deze koffiemolenreiniger is op basis van granen, 100% natuurlijk en glutenvrij. Er worden geen chemicaliën en bindmiddelen toegevoegd en gebruikt bij de productie; 
  • De koffiemolen hoeft niet uit elkaar gehaald te worden voor het schoonmaken van de maalschijven; 
  • Je ontvangt 3 zakjes van 45 gram; 

Hoe vaak gebruik je de Koffiemolenreiniger? 

Wij adviseren om de koffiemolenreiniger in ieder geval eens in het kwartaal, dus om de 3 maanden te gebruiken. Aangezien het een 100% natuurlijke oplossing is kan het geen kwaad om de koffiemolenreiniger vaker te gebruiken. Uiteraard hangt het af van hoeveel koffie je per dag gebruikt. Merk je dus iets aan de maling, is het wat muffig of zie je gewoon dat je koffiemolen vies is. Gooi er een zakje Koffiemolenreiniger in en je bent klaar.

Goed om te weten bij gebruik van de Koffiemolenreiniger 

Maal na gebruik nog 45 gram koffiebonen en gooi dit weg voordat je daadwerkelijk koffiebonen gaat malen voor een espresso zodat de reiniger de smaak van de espresso niet beïnvloedt 

Let op: er kan wat stof van de koffiemolenreiniger rond de koffiemolen en in het bonenreservoir achterblijven. Dit is niet schadelijk, maar haal overtollig stof weg met een borsteltje.