Zetadvies
- 18,7 gram in
- 22 – 28 seconden doorlooptijd
- 44 gram espresso eruit
De handleiding voor het afstellen van je bonenmaler en het gebruik van het zetadvies vind je hier.
Herkomst
Als je aan Cuba denkt denk je al gauw aan Fidel Castro, oude auto’s, salsa, rum en sigaren. Maar Cuba staat ook bekend om z’n unieke koffie. In 1748 werd koffie voor het eerst in Cuba geïntroduceerd door José Antonio Gelaber. Het duurde echter nog ruim veertig jaar voordat koffie op grotere schaal werd gecultiveerd.
Vanaf 1789 ontvluchtten duizenden Franse koffieboeren Haïti door de Haïtiaanse Revolutie. De gevluchte boeren brachten diepgaande kennis over koffieteelt en verwerking mee en zo werd koffie een belangrijke vorm van levensonderhoud op Cuba. Tot de dag van vandaag worden in de bergketens van Sierra Maestra de meeste en onze Cubaanse koffie verbouwd.
Technische details
Herkomst: Cuba
Hoogte: 1000m – 2000m
Productiemethode: Wet process
Type variëteit: Bourbon & Mondo Novo, Kurume & Welicho
Brandgraad: Medium / Dark roasted