Je espresso uit een grote mok of een glas? Dat kan echt niet meer. Zonder gein: het maakt daadwerkelijk een verschil waar jij je espresso uit drinkt. Net als dat er rode en witte wijnglazen zijn, zijn er voor verschillende koffiesoorten ook bijbehorende glazen. Het voordeel van een espresso kopje van Barista-Essentials is dat de wanden van het kopje snel opwarmen en goed de warmte vasthouden.
Tip: zet de espresso kopjes op je espressomachine, zo heb je altijd een warm kopje beschikbaar!
Belangrijkste kenmerken van het cappuccino kopje
- Unieke handgemaakte espresso kopjes uit Vietnam.
De samenwerking met onze kleinschalige producent is door de EU erkend als een programma ter ondersteuning van de lokale economie. - Het perfecte espresso kopje.
Met thuisbarista’s in gedachte zijn de espresso kopjes stapelbaar, de juiste maat en beschermen je cremalaag door je de curve die je espresso opvangt. - De natuurlijke textuur van keramiek.
Je kunt de textuur van de klei voelen aan de buitenkant van het kopje, dankzij het keramiek blijft je espresso goed warm. - Solide en vaatwasserbestendig.
De espresso kopjes zijn goed sterk omdat ze op 1250 graden Celsius worden gebakken.
Een espresso kopje is onmisbaar in de koffiehoek van een thuisbarista. Of het nu voor jezelf of je gasten is, een espresso kopje komt altijd van pas. Drink jij je espresso liever in combinatie met melk? We hebben naast espresso kopjes natuurlijk ook cappuccino kopjes en latte kopjes.
Een cappuccino kopje heeft een inhoud van 180 ml en is perfect om een lekkere cappuccino of flat white uit te drinken. Voor een latte macchiato, caffè latte of dubbele cappuccino zit je goed met een latte kopje van 250 ml.
Ons espresso kopje onderhouden
- Spoel ze na gebruik kort af;
- Afwassen met de hand: gebruik bij het schoonmaken een schone spons/vaatwasborstel;
- Vaatwasser: wacht niet te lang met het starten van het programma.
Als bovenstaande instructies worden gevolgd, blijft de natuurlijke buitenste laag van het espresso kopje in perfecte staat.