Espresso shotglas

Het espresso shotglas biedt een eenvoudige oplossing voor het aflezen van de hoeveelheid espresso die uit jouw espressomachine komt.

Naast de hoeveelheid maakt een espresso shotglas ook de cremalaag zichtbaar. Dit geeft je meer inzicht in de kwaliteit van je extractie.

Beschikbaar in twee vormen: rond voor een enkele espresso (volume 30ml) en vierkant voor dubbele espresso’s (volume 60ml).

De espresso shotglaasjes kun je het beste even afspoelen na gebruik, niet geschikt voor in de vaatwasser.

6,9512,95

SKUN/B Category
Sluiten
Extra informatie
Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Vorm

Dubbele uitloop, Rond, Square

Customer Reviews

Based on 7 reviews
86%
(6)
14%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
F
Frank Vosdellen
Een heel mooi glaasje

Mooi dikwandig
fijn om uit te drinken.
goed verpakt

D
Diana
Perfect maatje

Niks aan toe te voegen. Makkelijk om te spoelen en schoon te houden waardoor in lijn van het advies de vaatwasser niet nodig is.

Andere suggesties…

Met dit espresso shotglas lees je gemakkelijk de hoeveelheid koffie af die uit jouw espressomachine komt. Meten is weten, zo werkt het ook in de wereld van de koffie. Daarnaast is consistentie ontzettend belangrijk, zodat elke espresso hetzelfde smaakt.

Door middel van de maatstreepjes lees je gemakkelijk de hoeveelheid af om deze waarde constant te houden.

Ons vierkante espresso shotglas heeft een inhoud van 60ml en is voldoende voor een dubbele espresso. Ons ronde espresso shotglas heeft een inhoud van 30ml en is voldoende voor een enkele espresso.
Let wel op dat je bij een portafilter met dubbele uitloop in beide gevallen twee shotglaasjes nodig hebt zodat alle koffie goed terecht komt.

De espresso shotglaasjes kun je het beste even afspoelen na gebruik, niet geschikt voor in de vaatwasser.

Wil jij nóg nauwkeuriger meten? Dan combineer je het glaasje gemakkelijk met onze koffie weegschaal. Het espresso shotglas is namelijk klein genoeg om tussen de weegschaal en de filterdrager te passen, en groot genoeg om een dubbele espresso op te vangen.

Andere suggesties…