BRAZILIË – ETHIOPIË

Volle body, citrus, melkchocolade, karamel

Een gouden combinatie van bonen uit Ethiopië en Brazilië. Volle, zware body van melkchocolade afkomstig van de Brazil en een frisse afdronk met tonen van karamel, die typisch afkomstig zijn de Ethiopische boon. Geschikt voor de thuisbarista die houdt van een uitdagende espresso en een heerlijk frisse cappuccino.

8,9515,95

SKUN/B Category

Zetadvies

  • 18,5 gram in
  • 22 – 26 seconden doorlooptijd
  • 43 gram uit

Hulp nodig bij het afstellen van je espressomachine? De handleiding voor het gebruik van het zetadvies vind je hier.

Herkomst

De Braziliaanse boon wordt al vier generaties lang (101) jaar geteeld door de familie Vieira op hun Finca Monte Alegre in Monte Belo. De finca familie wordt geroemd om zijn perfecte werkomstandigheden en Vooruitstrevende kijk op natuurbehoud. Vooral de zoete chocolade en karamel tonen in de koffie zijn te danken aan deze mooie bonen.

De Ethiopische boon in deze blend komt van de koffieplantage Suko Quote. Tesfaye Bekele (de eigenaar) begon deze koffieplantage na een bosbrand met het idee om op een milieuvriendelijke manier koffie te telen en de lokale gemeenschap een vaste inkomensbron te bieden. Deze boon voegt de verrassende frisheid en een hint van jasmijn toe aan de blend.

Technische details

Herkomst: Brazilië, Ethiopië
SCA Waardering: 84+
Plantage: Monte Alegre minas gerais, Suke Quto Guji
Productiemethode: Natural. Washed
Type variëteit: Bourbon & Mondo Novo, Kurume & Welicho
Brandgraad: Medium roasted

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Gewicht

1 kilo, 250 gram, 500 gram

Customer Reviews

Based on 6 reviews
100%
(6)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
E
Eric Brouwer
Rome?

Na met supermarktbonen en wegwerpkoffie m'n nieuwe Sage te hebben ingesteld, was dit de eerste echte koffie die m'n machine passeerde in n dubbel shot. Hemel! Wat n heerlijke volle smaak en welhaast frissige afdronk. Waande me op n terrasje t. o het Pantheon. Toen ik m'n ogen opende bleek ik op mijn eigen terrasje te zitten!! Een aanrader. Ben benieuwd naar de andere varianten.

S
Stan Van den Eynde

BRAZILIË - ETHIOPIË