Bij het proeven werden we verrast door deze blend van koffiebonen! De bonen hebben een zoete, volle body die de karamel- en chocoladehints mooi naar voren brengt. Maar de verrassing is de frisse, bloemige afdronk die de Ethiopische boon met zich meebrengt.
Dit maakt het een lekkere en interessante espresso, maar zeker ook een mooie koffie voor een latte of cappuccino. Probeer deze bonen in ons Pine Green kopje – de groene tinten versterken de complexe smaken in deze koffieblend!
Zetadvies Brazilië – Ethiopië
Ons basisadvies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je gaan experimenteren naar smaak!
Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:
- 18,5 gram koffie in
- 22–26 seconden doorlooptijd
- 43 gram espresso eruit
Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief in de footer of bij het afrekenen en ontvang onze gratis thuisbarista handleiding!
Herkomst & details
Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze bonen uit Brazilië en Ethiopië met een score van 84+. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie die 80 punten of meer krijgt op een schaal van 100 punten, op basis van kwaliteit en smaak!
De Braziliaanse boon wordt al vier generaties lang geteeld door de familie Vieira op hun Finca Monte Alegre in Monte Belo. De Ethiopische boon komt van de koffieplantage Suko Quto, waar Tesfaye Bekele (de eigenaar) zich richt op milieuvriendelijke teeltmethoden en het bieden van een vast inkomen aan de lokale gemeenschap.
- Herkomst: Brazilië, Ethiopië
- Plantage: Monte Alegre, Minas Gerais, Suke Quto, Guji
- SCA Waardering: 84+
- Productiemethode: Natural, Washed
- Variëteit: Bourbon & Mondo Novo, Kurume & Welicho
- Brandgraad: Medium
Probeer zelf deze unieke en mooie blend!
Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten. We zijn er om te helpen!