GUATEMALA

Vol, romig, rond, friszoete sinaasappel

Volle, rijke en romige koffie afkomstig van Guatemala met een bijzondere, lichte, frisse afdronk die smaakt naar friszoete sinaasappel. Een uitstekende koffie voor de thuisbarista die op zoek is naar een vernieuwende smaak in zijn espresso. Ook uitstekend geschikt voor een frisse cappuccino.

8,9515,95

SKUN/B Category

Zetadvies

  • 18,8 gram in
  • 26 – 30 seconden doorlooptijd
  • 43 gram uit

De handleiding voor het afstellen van je bonenmaler en het gebruik van het zetadvies vind je hier.

Direct van de boer

Deze koffie wordt direct en zonder locale tussenhandel bij de boer of coöperatie ingekocht. Hierdoor is de koffie volledig traceerbaar en komt een groter deel van de prijs daar waar hij hoort. In het hart van Huehuetenango, ligt in de bergen Finca Los Nazanjales. Don Pedro Lopez Mendez (65) werkt hier samen met zijn vrouw al decennia lang samen op hun plantage van 1.3 hectare.

Het grote geheim van deze koffie zit hem in de fermentatie die zo’n 32 uur duurt. Don Pedro heeft er een oog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is. Het unieke microklimaat en perfectie van de fermentatie die deze koffie heerlijke tonen van bloedsinaasappel, vanille, chocolade en mout geeft. 

Technische details

Herkomst: Guatemala, Huehuetenango 
PlantageCoöperatie Comal
Eigenaar: Fam. Lopez Mendez
Productiemethode:
Washed
Type variëteit: Bourbon Amarillo, Caturra, Catimor
Brandhoogte: Medium

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Gewicht

1 kilo, 250 gram, 500 gram

Customer Reviews

Based on 2 reviews
0%
(0)
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
H
Henny Dorsman
Mijn machine: Quick Mill
Mooie espresso, moeilijk voor een gewoon bakkie.

Wij genieten van deze koffie als espresso en cappuccino. Maar het is nog niet gelukt om voor mensen die een gewoon bakkie willen lekkere koffie te maken.

W
Wim te Riet
Mijn machine: Quickmill 820
Omschrijving klopt als een bus

Heerlijke volle smaak, met inderdaad een afdronk die doet denken aan sinaasappel. Ik hou daar van. Wel wat prijzig vergeleken met de koffie die ik normaal drink (een koffie uit Ethiopië die de helft kost), maar smaakt dan ook duidelijk anders.
Aanrader!