GUATEMALA

Een romige koffie met een zomerse hint van citrus!

Een lekkere, volle, romige boon verrijkt door de fermentatie van Don Pedro Lopez Mendez, met een hint van citrus/sinaasappel.

Waarom kies je voor deze bonen?

  • Zomerse espresso, krachtig genoeg voor cappuccino
  • Unieke fermentatie met oog voor kwaliteit
  • Topkwaliteit specialty coffee, altijd vers gebrand

Koffie met een persoonlijke touch, het proberen waard!

8,9515,95

Add to wishlist
SKU2181 Category
Shipping class: Pakket

Koffie met een goed verhaal en een persoonlijke touch heeft zo zijn charme! Don Pedro Lopez Mendez heeft het fermentatieproces geperfectioneerd. Dit geeft deze bonen niet alleen een volle romige body maar ook zijn unieke hints van citrus

Een heerlijke zomerse espresso die ook mooi tot zijn recht komt in een cappuccino. Drink hem uit ons yellow kopje – de gele tinten versterken de warme smaken in deze koffie!

Zetadvies Guatemala

Ons basisadvies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je gaan experimenteren naar smaak!

Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:

  • 18,8 gram koffie in
  • 26–30 seconden doorlooptijd
  • 43 gram espresso eruit

Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief in de footer of bij het afrekenen en ontvang onze gratis thuisbarista handleiding!

Herkomst & details

Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze bonen uit Guatemala. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie die 80 punten of meer krijgt op een schaal van 100 punten, op basis van kwaliteit en smaak!

In het hart van Huehuetenango, ligt in de bergen Finca Los Nazanjales. Don Pedro Lopez Mendez (65) werkt hier samen met zijn vrouw al decennia lang samen op hun plantage van 1.3 hectare. Hier halen we deze bonen vandaan.

Het grote geheim van deze koffie zit hem in de fermentatie die zo’n 32 uur duurt. Don Pedro heeft er een oog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is. Dit geeft deze koffie heerlijke citrust tonen van sinaasappel!

  • Herkomst: Guatemala, Huehuetenango
  • Plantage: Coöperatie Comal, Fam. Lopez Mendez
  • Productiemethode: Washed
  • Variëteit: Bourbon Amarillo, Caturra, Catimor
  • Brandgraad: Medium

Probeer deze bijzondere koffie van Don Pedro zelf!

Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten. We zijn er om te helpen!


Customer Reviews

Based on 3 reviews
33%
(1)
67%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jos van Vliet
Heel smaakvol en geurig

Na de aanschaf van een goede koffiemolen startte de zoektocht naar een lekkere koffieboon. Ik ben uiteindelijk bij de Guatemala van Barista Essentials uitgekomen. De koffie wordt een verantwoorde wijze verbouwd - voor boer en natuur - en is bijzonder lekker. Mijn voorkeur voor een goede espresso of cappuccino is een rijke smaak met verschillende lagen (geldt dat niet voor alle lekkere eten en drinken?) zonder de bitterheid van de dark roast die veel espressokoffie kenmerkt. De Guatemala voldoet helemaal aan deze wens. Ik ben kennelijk niet de enige, want veel gasten roemen spontaan de lekkere koffie. Sommigen zijn deze koffie ook gaan gebruiken.

Deze koffie is niet goedkoop, maar vergeleken met andere koffiespeciaalzaken ook niet duur. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.

H
Henny Dorsman
Mijn machine: Quick Mill
Mooie espresso, moeilijk voor een gewoon bakkie.

Wij genieten van deze koffie als espresso en cappuccino. Maar het is nog niet gelukt om voor mensen die een gewoon bakkie willen lekkere koffie te maken.

Weight N/A
Dimensions N/A
Gewicht

1 kilo, 250 gram, 500 gram

Customer Reviews

Based on 3 reviews
33%
(1)
67%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jos van Vliet
Heel smaakvol en geurig

Na de aanschaf van een goede koffiemolen startte de zoektocht naar een lekkere koffieboon. Ik ben uiteindelijk bij de Guatemala van Barista Essentials uitgekomen. De koffie wordt een verantwoorde wijze verbouwd - voor boer en natuur - en is bijzonder lekker. Mijn voorkeur voor een goede espresso of cappuccino is een rijke smaak met verschillende lagen (geldt dat niet voor alle lekkere eten en drinken?) zonder de bitterheid van de dark roast die veel espressokoffie kenmerkt. De Guatemala voldoet helemaal aan deze wens. Ik ben kennelijk niet de enige, want veel gasten roemen spontaan de lekkere koffie. Sommigen zijn deze koffie ook gaan gebruiken.

Deze koffie is niet goedkoop, maar vergeleken met andere koffiespeciaalzaken ook niet duur. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.

H
Henny Dorsman
Mijn machine: Quick Mill
Mooie espresso, moeilijk voor een gewoon bakkie.

Wij genieten van deze koffie als espresso en cappuccino. Maar het is nog niet gelukt om voor mensen die een gewoon bakkie willen lekkere koffie te maken.