Koffie met een goed verhaal en een persoonlijke touch heeft zo zijn charme! Don Pedro Lopez Mendez heeft het fermentatieproces geperfectioneerd. Dit geeft deze bonen niet alleen een volle romige body maar ook zijn unieke hints van citrus
Een heerlijke zomerse espresso die ook mooi tot zijn recht komt in een cappuccino. Drink hem uit ons yellow kopje – de gele tinten versterken de warme smaken in deze koffie!
Zetadvies Guatemala
Ons basisadvies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je gaan experimenteren naar smaak!
Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:
- 18,8 gram koffie in
- 26–30 seconden doorlooptijd
- 43 gram espresso eruit
Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief in de footer of bij het afrekenen en ontvang onze gratis thuisbarista handleiding!
Herkomst & details
Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze bonen uit Guatemala. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie die 80 punten of meer krijgt op een schaal van 100 punten, op basis van kwaliteit en smaak!
In het hart van Huehuetenango, ligt in de bergen Finca Los Nazanjales. Don Pedro Lopez Mendez (65) werkt hier samen met zijn vrouw al decennia lang samen op hun plantage van 1.3 hectare. Hier halen we deze bonen vandaan.
Het grote geheim van deze koffie zit hem in de fermentatie die zo’n 32 uur duurt. Don Pedro heeft er een oog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is. Dit geeft deze koffie heerlijke citrust tonen van sinaasappel!
- Herkomst: Guatemala, Huehuetenango
- Plantage: Coöperatie Comal, Fam. Lopez Mendez
- Productiemethode: Washed
- Variëteit: Bourbon Amarillo, Caturra, Catimor
- Brandgraad: Medium
Probeer deze bijzondere koffie van Don Pedro zelf!
Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten. We zijn er om te helpen!