Deze koffie komt wel even binnen! Wat een lekkere stevige koffie. Bij het proeven waren we nog niet eerder zo een aardse, kruidige koffie tegen gekomen. Het geheim hier achter is naast de herkomst ook de traditionele productiemethode.
Uniek en echt een krachtpatser, heerlijk als espresso maar ook zeker als cappuccino. Drink deze koffie uit ons Pine Green kopje – de groene tinten brengen de complexiteit van deze bonen extra naar boven!
Zetadvies Sulawesi
Ons basis advies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je gaan experimenteren naar smaak!
Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:
- 18,5 gram koffie in
- 25–30 seconden doorlooptijd
- 41 gram espresso eruit
Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief in de footer of bij het afrekenen en ontvang onze gratis thuisbarista handleiding!
Herkomst & details
Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze Sulawesi bonen. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie 80 punten of meer krijgen op een schaal van 100 punten op basis van kwaliteit en smaak!
Deze bonen uit Sulawesi worden na het plukken gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Vervolgens wordt deze op de patio verder droogt. Een traditionele procedure dat uiteindelijk een kruidige bijna donkerblauw/groene boon oplevert.
- Herkomst: Sulawesi, Torajaland
- Plantage: Kalosi plantage (Enrekan & Toraja)
- Hoogte: 1000m – 1200m
- Productiemethode: Wet Hull
- Variëteit: Sumatra Cultivar
- Brandgraad: Medium
Ontdek zelf onze koffiebonen uit Sulwawesi!
Mocht je nog vragen hebben laat het vooral weten, we zijn er om te helpen!