SULAWESI

Deze koffiebonen uit Sulawesi zijn voor mensen die houden van een sterke bak.

Een zware, pittige koffie met een diepe, rokerige eerste slok. Daarna volgt een kruidige en aardse afdronk met iets van pure chocolade.

Waarom kies je voor deze bonen?

  • Straffe bak, een intense smaakvolle koffie
  • Bijzondere boon met traditionele verwerking
  • Top kwaliteit specialty coffee altijd vers gebrand

Een knaller van een koffie, probeer ze zelf eens!

8,9515,95

Add to wishlist
SKU2182 Category

Deze koffie komt wel even binnen! Wat een lekkere stevige koffie. Bij het proeven waren we nog niet eerder zo een aardse, kruidige koffie tegen gekomen. Het geheim hier achter is naast de herkomst ook de traditionele productiemethode.

Uniek en echt een krachtpatser, heerlijk als espresso maar ook zeker als cappuccino. Drink deze koffie uit ons Pine Green kopje – de groene tinten brengen de complexiteit van deze bonen extra naar boven!

Zetadvies Sulawesi

Ons basis advies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je gaan experimenteren naar smaak!

Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:

  • 18,5 gram koffie in
  • 25–30 seconden doorlooptijd
  • 41 gram espresso eruit

Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief in de footer of bij het afrekenen en ontvang onze gratis thuisbarista handleiding!

Herkomst & details

Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze Sulawesi bonen. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie 80 punten of meer krijgen op een schaal van 100 punten op basis van kwaliteit en smaak!

Deze bonen uit Sulawesi worden na het plukken gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Vervolgens wordt deze op de patio verder droogt. Een traditionele procedure dat uiteindelijk een kruidige bijna donkerblauw/groene boon oplevert.

  • Herkomst: Sulawesi, Torajaland
  • Plantage: Kalosi plantage (Enrekan & Toraja)
  • Hoogte: 1000m – 1200m
  • Productiemethode: Wet Hull
  • Variëteit: Sumatra Cultivar
  • Brandgraad: Medium

Ontdek zelf onze koffiebonen uit Sulwawesi!

Mocht je nog vragen hebben laat het vooral weten, we zijn er om te helpen!


Customer Reviews

Based on 7 reviews
100%
(7)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Marijn Kliphuis
Heerlijk

Uitmuntende smaak. Heerlijk, enorm verrast!

K
Koen Hamers
Mijn machine: ECM Giotto
Fan!

Helemaal fan van deze koffie! In het begin een rokerig smaak, daarna een klein zuurtje en als laatste een heerlijke bittere afdronk. Mijn eigen recept is 15gram in en 50gram uit, dit wijkt af van de beschrijving alleen dan vind ik de koffie nog net iets lekkerder.

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Gewicht

1 kilo, 250 gram, 500 gram

Customer Reviews

Based on 7 reviews
100%
(7)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Marijn Kliphuis
Heerlijk

Uitmuntende smaak. Heerlijk, enorm verrast!

K
Koen Hamers
Mijn machine: ECM Giotto
Fan!

Helemaal fan van deze koffie! In het begin een rokerig smaak, daarna een klein zuurtje en als laatste een heerlijke bittere afdronk. Mijn eigen recept is 15gram in en 50gram uit, dit wijkt af van de beschrijving alleen dan vind ik de koffie nog net iets lekkerder.