Filter By

Sluiten
Filter By

2 Products

Hoe helpt een RVS uitkloplade koffie opvangen?

Je ziet het in bijna elke koffiezaak, een koffie uitkloplade onder de bonenmaler. Maar waarom eigenlijk? Een koffielade heeft twee functies. Doordat je bonenmaler boven op de lade past, vangt het alle gemalen koffie op die naast de portafilter valt. Ten tweede kun je er je koffie puck eenvoudig in uitkloppen.

Een RVS uitkloplade is dus een handige aanvulling voor alle espressomachines. Je hoeft niet heen en weer te lopen naar de prullenbak of gootsteen. Je klopt de gebruikte puck makkelijk uit om snel op te ruimen of een nieuwe espresso te maken.

Voordelen van espresso uitkloplade

Naast dat je met een uitkloplade espresso makkelijk uitklopt, hebben ze veel andere voordelen. We hebben de belangrijkste pluspunten van de uitkloplade voor je op een rijtje gezet:

  • Schoon werkblad: Houd je aanrecht netjes door koffieresten in de ventilatiegaatjes te vegen.
  • Stil werken: Onze uitkloplades hebben een rubberen uitklopbar die het geluid dempt tijdens het uitkloppen.
  • Ventilerend: De ventilatiegaten helpen om schimmel op de pucks te voorkomen.
  • Stabiel: Onderaan staan rubberen poten waardoor je uitkloplade niet verschuift.
  • Ruimte besparend: De lade is compact maar met voldoende ruimte om je bonenmaler op te plaatsen.

Verschillende types koffielade

De koffielade die je in de horeca ziet, is best groot. Hier heb je vast geen plaats voor in je opstelling als thuisbarista. Daarom bieden we een compacte uitkloplade aan die netjes onder je bonenmaler past. Hij staat bijvoorbeeld mooi onder de Sage The Smart Grinder Pro, Eureka Mignon, Rancilio en Ascaso. Bovendien zorgt het solide frame voor voldoende ondersteuning.

In het Barista-Essentials aanbod kom je alleen RVS uitkloplades tegen. Dit materiaal is solide, gaat lang mee en blijft er goed uit zien. Als kleur kun je kiezen uit zilver en zwart.

Koop ik een uitkloplade of uitklopbak?

Naast de RVS uitkloplade heb je vast al eens gehoord van een RVS uitklopbak. Afhankelijk van je voorkeur en opstelling zal de ene beter zijn dan de ander. Zo is de uitklopbak eigenlijk een klein prullenbakje met rubberen uitklopbar. Je zet het in de buurt van je espresso machine.

Een uitkloplade neemt daarentegen minder plaats in. Je plaatst het onder je bonenmaler. Daarnaast kan hij de resten opvangen wanneer ze naast de portafilter vallen. Deze veeg je dan in de ventilatiesleuven. Zo past deze naast veel espressomachines