Filter By

Sluiten
Filter By

121 Products

Welke barista tools zijn er?

Er zijn veel categorieën van barista tools die je kunt kopen. Deze deelt Barista-Essentials op in de stappen die je nodig hebt voor een perfecte espresso te maken. Dit begint bij het malen van je koffie, opgevolgd door de voorbereiding, de extractie, het uitkloppen, schoonmaken en uiteindelijk het onderhoud van je espressomachine.

In elk van deze categorieën kom je nog verdere onderverdelingen tegen. Zo vind je eenvoudig alle barista tools die je nodig hebt. Hier zul je zien dat onze producten verkrijgbaar zijn in verschillende maten en kleuren. Zo krijg je meteen ook de optie om een stijlvolle opstelling te maken.

Waarom heb ik barista tools nodig?

Je zou denken dat wanneer je een espressomachine koopt, je meteen een complete opstelling van barista tools hebt. Niets is minder waar. Om thuis een goede espresso te zetten heb je naar een aantal basis tools nodig.

Om te beginnen komt je machine waarschijnlijk met een pressurized filterbakje. Hier krijg je nooit de espresso uit zoals je die bij je favoriete koffie zaakje krijgt. Daarvoor heb je een non-pressurized filterbakje nodig, deze komt bij onze portafilters.

Daarnaast heb je een koffie weegschaal nodig zodat je de verhoudingen voor je espresso goed krijgt. Een goede tamper, uitklopbak en een tampingmat om je aanrecht te beschermen.

Wanneer je basis tools hebt kun je gaan denken aan uitbreidings tools die je helpen om je espresso weer naar het volgende niveau te brengen. Denk hierbij aan een naked portafilter, WDT tool of puck screen!

Barista tools voor elke espressomachine

Waar je voor moet opletten is dat niet alle barista tools voor elke espressomachine geschikt zijn. Tools als een melkopschuimkan, vacuüm koffiebus en uitkloplade passen bij elke opstelling.

Maar een portafilter, tamper, koffie verdeler, doseerbeker en doseerring moeten op je machine passen. Er zijn verschillende maten om rekening mee te houden. In de maattabel kun je nakijken welke grootte je nodig hebt. Dit zijn alvast enkele populaire merken:

– 51 mm: De’Longhi Dedica, Smeg, en meer
– 53,3/54 mm: Sage, Solis, Breville en meer
– 58/58,5 mm: Quick Mill, Ascaso, E61 machines en meer

Bij twijfels, kun je contact met ons opnemen. We helpen je om de juiste maat te vinden zodat je nieuwe barista tools compatibel zijn met je espressomachine.