Filter By

Sluiten
Filter By

2 Products

Het belang van zuiver water voor je espresso 

Om thuis elke dag een perfecte espresso te kunnen zetten, moet je ook op de details letten. Koffiebonen als ons specialty koffie proefpakket, en de manier van extractie zijn inderdaad erg belangrijk. Water is echter iets wat veel thuisbarista’s over het hoofd zien. 

Dit hoofdbestanddeel werkt als mes dat langs twee kanten snijdt. Het kan de smaak van je koffie een boost geven of vernietigen. Net als wanneer een brouwerij verhuist, verandert dit de smaak van het bier. 

Nu hoef je niet meteen naar de winkel te rennen om het puurste bronwater te kopen. Dit zou geldverspilling zijn, want kraanwater is eveneens bruikbaar voor een heerlijke espresso. Gebruik simpelweg een espressomachine waterfilter. Hiermee kun je het water neutraliseren. 

Hoe weet je dat je een waterfilter nodig hebt? 

Elke thuisbarista die kraanwater gebruikt voor de extractie, gebruikt best een waterfilter voor de espressomachine. Afhankelijk van waar je woont, zit er meer of minder kalk in het water. Wat vaststaat, is dat het in je water zit. Hierdoor kan het de smaak van je espresso aantasten.

Onderhoud je espressomachine 

Kalk tast niet alleen de smaak van je espresso aan, maar ook je machine. Af en toe ontkalken verlengt de levensduur van je apparaat. Bovendien zorgt een espressomachine waterfilter ervoor dat zelfs tussen de onderhoudsbeurten door, deze in de beste staat mogelijk blijft. 

Je moet de waterfilter in je espressomachine wel regelmatig vernieuwen. Afhankelijk van de hardheid van je water doe je dit best elke 2 of 3 maanden.

Verschillende soorten espressomachine waterfilter 

Barista-Essentials heeft twee verschillende waterfilters voor je espressomachine in het aanbod. Deze zijn niet allebei geschikt voor alle machines. Een filter met tuit kun je alleen gebruiken bij espressomachines met een watertoevoerslang. Dit zie je bijvoorbeeld bij merken als ECM, Bezzera, Rocket en Expobar. 

Hij werkt super eenvoudig door je espressomachine waterfilter met tuit aan te sluiten op het watertoevoer. Hierna dompel je hem onder in het reservoir. Laat je machine even aanzuigen en wacht een half uurtje zodat de filter kan verzadigen. Hierna drink je espresso’s met heerlijk zuiver water. 

Als tweede optie zijn er de filterzakjes die je in het waterreservoir plaatst. Deze zijn universeel inzetbaar bij elke machine. We raden ze vooral aan voor espressomachines van De’Longhi, Sage en Solis omdat deze geen slang gebruiken voor watertoevoer.