Filter By

Sluiten
Filter By

2 Products

Het nut van een koffiebonen bewaarbus

Vers geplukt kun je de koffiebonen bewaren zonder dat ze enig aroma of smaak verliezen. Maar zodra je ze brandt, gebruik je ze het liefst zo snel mogelijk. Om zo lang mogelijk de smaak en het aroma te behouden, koop je een koffiebonen bewaarbus.

Deze speciaal ontworpen pot voor koffiebonen zorgt voor een vacuüm omgeving. Hier kun je de bonen beschermen tegen alles wat ze kan aantasten. Ze hebben namelijk de eigenschap om geuren en vocht te absorberen. Een geur zal het aroma en de smaak van je espresso veranderen. Vochtigheid is dan weer gevaarlijk omdat schimmels kunnen vormen.

Het is zelfs zo dat je de koffie het best als bonen bewaart. Na het malen is het nog moeilijker om het aroma te behouden. Vandaar dat je altijd vers gebrande hele bonen wilt gebruiken.

Beste technieken voor koffie bewaren?

Er zijn verschillende technieken om koffiebonen te bewaren. Door ze in te vriezen, vertraag je de snelheid waarmee ze kwaliteit verliezen. Het is echter niet al te praktisch om ze per dosis in de vriezer te bewaren. En door ze in grote hoeveelheden in te vriezen, zit je later weer met hetzelfde probleem na het ontdooien. Ook kan het moeilijk zijn om ze droog te houden.

Daarom raadt Barista-Essentials je aan om een luchtdichte pot voor koffiebonen te kopen. Alle elementen die de bonen kunnen aantasten, komen namelijk uit de lucht. Door ze in een vacuüm pot te bewaren, voorkom je kwaliteitsverlies.

Denk er wel aan dat er ook andere zaken zijn die de smaak van je espresso kunnen beïnvloeden. Zo zijn koffieresten in je espressomachine een spelbreker bij het maken van de perfecte espresso. Met een espressomachine onderhoudsset kun je je apparaat elke drie maanden grondig reinigen.

Verleng de houdbaarheid van je koffiebonen

Als je de houdbaarheid van koffiebonen wil verlengen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Vast heb je op de verpakking gelezen om onze Cuba specialty koffie op een droge en koele plaats te bewaren. Wat we hiermee bedoelen is rond 20 °C en bij een luchtvochtigheidsgraad van zo’n 60%.

Daarnaast is het aan te raden om koffie te bewaren op een donkere plaats. Zonlicht en zelfs kunstmatig licht kan een kleine reactie teweegbrengen in je bonen. Natuurlijk wil je jouw collectie tentoonstellen, maar voor de kwaliteit is dit niet de beste optie.

Veel barista’s kiezen voor single dosing om bonen langer te bewaren. Doordat je elke keer als je koffie zet met een doseerbeker de juiste hoeveelheid bonen afmeet, bewaar je geen bonen in de bonenmaler. Zo kun je altijd alle koffiebonen in de vacuüm koffiebus bewaren, zodat deze nooit lang aan de buitenlucht zijn blootgesteld.

Barista-Essentials aanbod voor koffiebonen bewaren

Een koffiebonen pot komt in verschillende vormen voor. Barista-Essentials heeft gekozen om alleen slimme containers aan te bieden. Dit wil zeggen dat onze koffiebussen een smart deksel hebben. Dit zuigt de koffie automatisch vacuüm met een druk op de knop. Bovendien past het systeem zich aan de externe luchtdruk aan.

Op het deksel zie je eveneens een display. Hier is af te lezen wat de temperatuur en vochtigheid in de pot is. Daarnaast krijg je de bewaartijd te zien. Het laatste icoontje geeft aan hoeveel batterij hij nog heeft. Zo kun je het deksel tijdig opladen met een USB-C verbinding.

Tot slot zijn er twee afmetingen. Afhankelijk van de koffieverpakkingen in je voorraad kies je om tot 250 g koffiebonen te bewaren. Of je slaat tot 500 g koffiebonen in een pot op.