Barista koffie voor de thuisbarista
De lekkerste espresso bestaat vanuit drie factoren: een mooie espressomachine, een goede barista en kwalitatieve bonen. Als thuisbarista is het een hele kunst om een perfecte espresso te zetten. Versgebrande bonen en de kwaliteit van deze bonen spelen hierbij een grote rol.
De bonen bij Barista-Essentials zijn altijd vers gebrand en van de hoogste kwaliteit, namelijk specialty koffie. Specialty koffie betekent dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria vastgesteld door de Specialty Coffee Association (SCA). Koffie met een score van 80 of hoger mag specialty koffie genoemd worden. De beoordeling is gebaseerd op smaak, aroma, zuiverheid, complexiteit en balans. Daarnaast worden ook aspecten als de herkomst van de bonen, duurzaamheid, verwerkingsmethoden en branding in overweging genomen.
Welke barista koffiebonen passen bij mij?
Barista koffie – Brazilië & Ethiopië
De gouden combinatie van espresso bonen uit Ethiopië en Brazilië geeft een combinatie van citrus, melkchocolade en karamel. De zware body van melkchocolade is afkomstig uit Brazilië. De frisse afdronk met tonen van karamel, zijn afkomstig uit Ethiopische bonen.
Ben jij een thuisbarista die houdt van een uitdagende espresso of frisse cappuccino? Dan zijn de Brazilië – Ethiopië espresso bonen een aanrader!
Espresso bonen uit Cuba
De espresso bonen uit Cuba is toch wel een van de paradepaardjes uit het assortiment. Deze barista koffie is een toegankelijke, volle, romige koffie met een bloemige, zoete afdronk.
Als je van een gebalanceerde espresso houdt of juist een lichtzoete cappuccino, dan zijn de espresso bonen uit Cuba een heerlijke beleving!
Traceerbare koffie uit Guatamala
De espresso bonen uit guatemala worden rechtstreeks, zonder locale tussenhandel, ingekocht. Dit maakt dat de koffie volledig traceerbaar is. Zo gaat een groter deel van de prijs direct naar de boer.
Don Pedro Lopez Mendez werkt samen met zijn vrouw al voor decennia op hun plantage in het hart van Huehuetenango. Door het unieke microklimaat en 32 uur durende fermentatie van de espresso bonen, ontstaan er heerlijke tonen van bloedsinaasappel, vanille, chocolade en mout.
Sulawesi
De barista koffie uit Sulawesi zijn espresso bonen met aardse en fruitige tonen. Met veel aandacht worden deze espresso bonen verbouwd. Na het plukken, worden de bonen lichtjes gedroogd. Daarna wordt de zilverwitte huid rondom de bonen verwijderd. Wat er overblijft, is een witte, gezwollen boon die op de grond verder droogt. Uiteindelijk levert deze traditionele procedure een bijna donkerblauwe/groene boon op.
Barista koffie proefpakket
Weet je niet zeker welke koffie het beste bij jou past? Of wil je jouw barista vriend/vriendin een leuk cadeau geven? Dan is ons barista proefpakket een goede aanschaf. Voor alle espressomachines geschikt in tegenstelling tot andere cadeau opties. Zo kun je vier verschillende barista koffie espresso bonen uitproberen. Dat maakt het bestellen van je favoriete barista koffie de volgende keer nét wat makkelijker!