Filter By

Sluiten
Filter By

17 Products

Waarom een espresso leveler handig is voor bij je espressomachine

Een espresso leveler, ook wel koffie verdeler genoemd, is niet per sé noodzakelijk. Een alternatief is een paar tikken met je palm na het malen, hoewel dit de koffie aardig verdeeld ontbreekt het aan consistentie. Onhandig wanneer je probeert je espresso te verbeteren. Met een koffie verdeler krijg je de ultieme controle over dit proces voor een betere espresso-ervaring.

De koffie verdeler gebruik je om de bovenste laag gemalen koffie te verdelen in het filtermandje. Door deze koffie te verdelen krijg je een gelijkmatig en egaal oppervlak van de koffie dit helpt bij de vervolgstap. Een goede basis om perfect recht te tampen. Hierdoor krijg je een consistente extractie en smaak van de koffie.

De WDT tool voor perfecte espresso

WDT staat voor de Weiss Distribution Technique, de WDT tool bestaat uit een aantal naalden waarmee je de klontjes in je gemalen koffie opbreekt en je koffie perfect verdeeld in ook de diepere lagen van je filterbakje. Hiermee voorkom je channeling en verbeter je de extractie van je espresso.

Door deze tool te gebruiken vóór de koffie verdeler weet je zeker dat niet alleen de bovenste laag maar ook de lagen daaronder perfect zijn verdeeld. Bekijk onze WDT tool voor meer informatie!

Combinatie van koffie verdeler en tamper

Omdat je altijd gaat tampen na het verdelen van je koffie bestaat er ook een tamper en verdeler combinatie om je werkproces te vereenvoudigen.  Gebruik de verdeler om een perfect egaal oppervlak te creëren en de bovenste laag van je gemalen koffie te verdelen in het filtermandje Vervolgens draai je de tamper & verdeler combinatie om en gebruik je de tamper om de koffie aan te drukken. 

Een voordeel van deze tamper is dat je net als bij een palm tamper zelf de gewenste diepte en daarmee druk kunt bepalen. Doordat deze op de rand van je portafilter rust weet je zeker dat je altijd waterpas tampt. Het resultaat is een betere en consistente extractie. Het gebruik van de combinatie van koffie verdeler en tamper is dus heel handig voor het zetten van de lekkerste espresso en bespaard ook nog eens ruimte en tijd.

51mm, 53mm of 58mm, welke maat espresso koffie verdeler heb jij nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een espresso koffie verdeler, is het belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt. Het kiezen van de juiste maat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de koffie gelijkmatig verdeeld wordt. 

In onze maattabel vind je welke grootte je nodig hebt. Om je alvast te helpen, zijn dit de meest voorkomende maten en op welke apparaten ze passen:

  • Koffie verdeler 51 mm: Ideaal voor de Delonghi Dedica, La Specialista en meer, zoals machines van Smeg.
  • Koffie verdeler 53.3 mm: Past op de 54mm koffiemachines zoals de Sage Barista Express, Sage Barista Touch, Sage Bambino Plus, Solis Grind & Infuse Pro, Solis Barista Pro en meer.
  • Koffie verdeler 58 mm: Geschikt voor 58mm machines zoals Quick Mill.
  • Koffie verdeler 58.5 mm: Perfect geschikt voor alle E61 apparaten, zoals ECM, Rancilio, Rocket, VBM enzovoort.

Controleer altijd onze maattabel of jouw specifieke model espresso machine geschikt is, of neem contact op bij twijfel.