Filter By

Sluiten
Filter By

2 Products

Waarom een tamper station als thuisbarista?

Het is geen must maar tampen is niet eenvoudig. Hoe helpt een tamper station je dan bij het zetten van een espresso? We leggen het aan je uit. 

Allereerst is een tamperstation een handig hulpmiddel om je portafilter te stabiliseren bij het tampen. Heb je geen tamperstation? Dan gebruik je vaak het aanrecht. Dit geeft vaak onvoldoende stabilisatie. Je schiet namelijk snel uit, waardoor je portafilter kan verplaatsen. Om dit te voorkomen gebruik je een tamper station die je portafilter ondersteunt tijdens het tampen en je aanrecht beschermd.

Daarnaast helpt de tamper station om met een constante druk en waterpas de koffie aan te tampen. De tamperhouder is namelijk ontworpen om de portafilter op zijn plaats te houden terwijl de koffie wordt getampt. Doordat je zo makkelijker goed kunt tampen draagt het bij aan een betere extractie.

Het gebruik van een tamper station zorgt vaak voor een consistentere en betere kwaliteit van de espresso. Het bespaart daarnaast tijd wanneer je een aantal espresso’s achter elkaar wilt zetten.

Welk tamping station heb ik nodig?

Sommige tamping stations zijn afgestemd op de maat van de portafilter. Deze gebruik je alleen als je portafilter in de houder van het tamper station past. Het nadeel is dat niet alle portafilters dus compatibel zijn voor alle espressomachines.

Naast op maat gemaakte tamper stations, bestaan er ook universele tamping stations. Zoals de naam het al verklapt, kun je deze zo goed als ieder formaat portafilter gebruiken. Ben je op zoek naar een universeel tamper station voor bijvoorbeeld je Quick Mill, ECM of rocket? Het assortiment bestaat uit universele tamper stations waar je een leven lang van kunt genieten!

Een tampingstation met handig design

Door het praktische design van de  tamper stations, wordt het zetten van een espresso nog leuker en makkelijker. Door de universele inkeping, kun je bijna iedere portafilter ondersteuning bieden tijdens het tampen van de espresso. Het heeft ook een speciale plek voor de tamper en een bewaarruimte voor filterbakjes. Zo houd je je barista spullen op één plek en houd je je ‘koffie corner’ netjes opgeruimd, stijlvol en schoon. Ons RVS tamper station heeft een moderne en tijdloze look.