Filter By

Sluiten
Filter By

3 Products

Is een puck screen noodzakelijk?

Niet iedereen gebruikt een puck screen bij het zetten van hun espresso. Maar ben jij een thuisbarista die streeft naar écht goede koffie? Dan raden wij je aan om een puck screen aan te schaffen. Het maakt het zetten van goede koffie makkelijker omdat het spetteren (channeling) bij een naked portafilter voorkomt.

Een puck screen helpt bij de perfecte distributie van water en de gemalen bonen (een schone zetgroep). Het zorgt voor evenredige extractie en voorkomt channeling. Het draagt bij aan de smaak van de espresso en daarnaast is het een stuk gemakkelijker om een perfecte balans te creëren. Ook hoef je niet meer na elk shot je zetgroep te reinigen met je zetgroep borstel.

Naar onze mening is een puck screen dus een hele mooie toevoeging voor het zetten van een espresso. Daarnaast is het een kleine investering en een groot genot. We raden het aan voor alle thuisbarista’s!

*Tip: Nadat je je puck screen hebt ontvangen, kun je iets leuks uitproberen. Zet eens een espresso met je favoriete koffiebonen zónder puck screen en daarna mét puck screen. Wat vind je van het smaakverschil?

Verschillende soorten puck screens

Puck screens heb je in allerlei verschillende soorten, diktes en maten. De meeste puck screens hebben een dikte van 1.6mm/1.7mm. Deze dikte is perfect voor het distribueren van water én het houdt ook direct je zetgroep schoon. 

Het materiaal van een puck screen is van belang. De meeste puck screens zijn gemaakt van staal. Om de levensduur van jouw puck screen te verhogen, is het belangrijk om er een te kopen van kwalitatief materiaal.

Onze puck screens zijn allemaal gemaakt van RVS (roestvrij staal). Dit betekent dat je puck screen niet gaat roesten en zo ook erg lang meegaat.

Een 51mm, 54mm of toch een 58mm puck screen? De maat voor jouw espressomachine 

Naast de verschillende materialen van puck screens, heb je deze stalen schijfjes ook in verschillende maten. De maat van zo’n puck screen is afhankelijk van de maat van de portafilter die je gebruikt. Je kunt je voorstellen dat bij een portafilter van 51mm een puck screen van 54mm niet past. 

Daarom stem je de maat van je puck screen af aan de maat van je portafilter. Maar welke maat puck screen heb je dan nodig? Dat is soms even zoeken en hangt ook af van het merk van jouw machine. Daarom hebben wij een maattabel gemaakt. Zo zie je precies welke maat puck screen jij nodig hebt voor jouw thuisbarista set.

Om je alvast te helpen, zijn dit de meest voorkomende maten en op welke apparaten ze passen:

  • Puck Screen 51 mm: Ideaal voor de Delonghi Dedica, La Specialista en meer, zoals machines van Smeg.
  • Puck Screen 53.3 mm: Past op de 54mm koffiemachines zoals de Sage Barista Express, Sage Barista Touch, Sage Bambino Plus, Solis Grind & Infuse Pro, Solis Barista Pro en meer.
  • Puck Screen 58.5 mm: Perfect geschikt voor alle E61 apparaten, zoals ECM, Rancilio, Rocket, VBM enzovoort.

Controleer altijd onze maattabel of jouw specifieke model espresso machine geschikt is, of neem contact op bij twijfel.