De beste barista cadeau’s voor thuisbarista’s

Op zoek naar het ideale barista cadeau? Geen probleem! Wij hebben al veel thuisbarista’s blij gemaakt met onze producten en weten wat een thuisbarista nodig heeft. Ontdek onze selectie van perfecte barista cadeaus, bij vragen of voor persoonlijk advies kun je ons altijd bereiken!

Het is niet altijd eenvoudig om een cadeau uit te zoeken voor een (thuis)barista. Je wilt een mooi cadeau geven voor sinterklaas, maar ook iets wat echt bruikbaar is en van toegevoegde waarde.

Daarom hebben wij op basis van die criteria een selectie gemaakt van producten waarvan wij zeker weten dat iedere (thuis)barista er van zal gaan stralen. Mooie cadeaus die écht wat toevoegen.

Let op! Wanneer je een cadeau koopt voor een (thuis)barista is het belangrijk om te weten welke machine ze gebruiken. Met onze handige maattabel weet je dan zeker dat je een cadeau koopt dat past bij zijn of haar machine.
Kun je het niet vinden of heb je vragen neem contact op, we geven graag persoonlijk advies!

Ontdek onze barista cadeaus!

1. Cadeaus voor de thuisbarista

Geef jij een barista cadeau voor een thuisbarista die net is gestart? Heeft hij of zij net zijn nieuwe machine gekocht en ben je op zoek om diegene op weg te helpen? Dan zijn er verschillende opties. Een losse tool is altijd leuk om te krijgen en is qua budget natuurlijk interessant. Een barista set is natuurlijk helemaal mooi en het budget hiervan ligt wat hoger.

1.1 Losse tool cadeau

Een losse barista tool krijgen vind ik persoonlijk altijd leuk. Of dit nu een nieuwe tool is, of een tool die ik al heb maar dan in een andere kleur, maat of form. Hieronder een vind je een greep uit ons assortiment wat je zou kunnen geven:

1.1.1 Een barista weegschaal

Op zoek naar een cadeau die een (thuis)barista naar het volgende niveau gaat helpen?
Dan is de barista weegschaal het ideale barista cadeau voor sinterklaas.

Perfect voor de thuisbarista die gebruik maakt van van verse bonen maar nog geen barista weegschaal heeft.

Ik hoor je denken Maar waarom heeft een barista een weegschaal nodig?”.

Een barista weegschaal is cruciaal om de juiste verhouding te vinden tussen de gemalen koffie en water dat door de portafilter gaat. Zo kun je als baarista de smaak en consistentie van je koffie verbeteren en je bonenmaler/espresso machine precies afstellen zoals je wilt. Ideaal dus voor de thuisbarista die klaar is voor de volgende stap. Bekijk voor meer informatie onze handleiding voor thuisbarista’s!

Bekijk onze barista weegschaal met timer voor €34,95!
We hebben hier al veel thuisbarista’s blij mee gemaakt dus kijk ook vooral naar de reviews.
Deze weegschaal is ook de beste koop volgens baristaworden.nl!

1.1.2 Een doseerring

De doseerring is het ideale cadeau voor de thuisbarista waarbij de koffie nogal eens op het aanrecht belandt in plaats van in de portafilter!

De doseerring is een mooie aanvulling die op de portafilter past. Hiermee creëer je een barrière waardoor je voldoende koffie in de portafilter krijgt zonder te knoeien en koffie te verspillen.

Let op: Soms hebben machines een ingebouwde molenhouder. Mocht de ring er niet onder passen kun je gewoon met je vinger op de molenknop drukken en een paar seconden de portafilter onder de molen houden, een kleine moeite om verspilling te voorkomen!

Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Bekijk hier de barista-essentials doseerring voor €15,95!

1.1.3 Een koffie verdeler

Met een koffie verdeler als sinterklaas cadeau kun je de de thuisbarista blij maken met meer consistentie en een betere smaak extractie.

Vaak wordt het belang van het goed distribueren van de koffie in de portafilter onderschat. De koffie verdeler gebruik je vóór het tampen om er voor te zorgen dat de koffie altijd gelijkmatig wordt verdeeld. Dit helpt bij een gelijkmatige consistentie van de koffiepuck waardoor het water hier iedere keer evenredig doorheen stroomt en de maximale smaak uit elk shot wordt gehaald.

Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Bekijk hier de barista-essentials koffie verdeler voor €29,95!

1.1.4 Tamper

Wanneer de barista waarvoor je het sinterklaas cadeau wilt kopen sinds kort een nieuwe machine heeft is de kans groot dat hij de bijgeleverde tamper gebruikt.

Prima zou je zeggen maar de, plastic tamper die bij veel espressomachines wordt geleverd nou niet echt een plezier om te gebruiken. Een kwalitatief hoogwaardige tamper van RVS met het juiste gewicht is een aanwinst voor elke barista en daarmee een perfect cadeau voor sinterklaas!

Mocht je de bovenstaande tamper vorig jaar al als sinterklaas cadeau hebben gegeven, kun je denken aan een upgrade. Voor de barista die streeft naar consistentie maar ook voor beginnende thuisbarista’s is de palm tamper ook wel platte tamper het perfecte sinterklaas cadeau.

Waarom? Tijdens het tampen komt de buitenste huls van de palm tamper uit op de rand van de portafilter. Deze diepte bepaal je zelf. Dit zorgt er niet alleen voor dat je koffiepuck perfect waterpas is, maar het zorgt er ook voor dat je altijd exact dezelfde druk uitoefent. Dat betekent iedere keer perfect tampen en maximale smaak uit de koffie.

Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Bekijk hier alle barista-essentials tampers voor €29,95!

1.1.5 Bodemloze filterdrager/naked portafilter

naked portafilter hout
Naked portafilter €39,95

De kans is groot dat de persoon waarvoor je een barista cadeau zoekt veel barista accounts op instagram volgt. Daar zie je honderden satisfying videos die de extractie laten zien, dat wilt hij of zij natuurlijk zelf ook!

Los van dat de bodemloze filterdrager een indrukwekkend beeld geeft, heeft deze ook een functie. Wanneer de extractie zichtbaar is, kan de barista een diagnose stellen van extractieproblemen zoals channeling en zo nóg dichter bij die perfecte espresso te komen. Een bijzonder en functioneel barista cadeau voor sinterklaas.

Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Bekijk hier alle barista-essentials bodemloze filterdragers voor €39,95!

1.1.6 Tamper mat

Onmisbaar en ideaal als toevoeging bij een barista cadeau zoals een tamper of leveler.

Dit simpele maar effectieve barista cadeau maakt het eenvoudig om de werkplek schoon te houden en het voorkomt schade aan de barista accessoires die worden gebruikt.

De hoek tamper mat wordt op de kant van het aanrecht geplaatst. Doordat de hoek een houder bevat voor een portafilter maakt dit het mogelijk om deze te stabiliseren bij het tampen. Dit zorgt voor gelijkmatige druk en een betere consistentie bij het tampen.

Weet je niet zeker of de hoek tamper past? Kies voor de platte tamper mat. Het voordeel is dat deze op elk oppervlakte past en een stuk flexibeler is in plaatsing.

Bekijk hier alle barista-essentials tamper matten voor 9,95!

1.1.7 RVS uitklopbak mat zwart

Wanneer je iemand zich een échte barista wilt laten voelen is de uitklopbak het perfecte cadeau voor sinterklaas!

Deze worden veelal in de horeca gebruikt voor grote volumes. Zo een grote uitkloplade past alleen in weinig keukens. Daarom hebben wij een kleine versie ontwikkeld die perfect in iedere keuken of koffiecorner past!

De voetjes onder de lade zorgen voor stabiliteit zodat alle koffie met gemak uit de portafilter komt. Zo kunnen ook thuisbarista’s gebruik maken van de gemakken van een uitkloplade en voor een leuke prijs zich een échte barista voelen.

Bekijk hier alle barista-essentials uitklopbakken!

2. Barista cadeausets

Heb je een iets groter barista cadeau in gedachten zijn er ook hele mooie sets die je kunt geven als koffie cadeau voor een startende barista.

2.1 Barista uitbreidingsset

Barista set - uitbreidingsset zwart, uitbreidingsset koffie zwart, doseerring, barista weegschaal, koffieverdeler, leveler
Barista set – uitbreidingsset zwart

De barista uitbreidingsset bevat al onze bestsellers maar dan nóg voordeliger! Het perfecte cadeau voor thuisbarista’s. De set is een combinatie is van onze best verkopende tools, een goede indicatie van een top barista cadeau!

De uitbreidingsset bestaat uit een weegschaal, doseerring en koffieverdeler. Zoals je hierboven kunt lezen zijn dit drie tools die je niet vaak in iemand zijn keuken tegenkomt, maar wel de kwaliteit van een espresso veel kan verbeteren.

Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Bekijk hier alle barista-essentials uitbreidingssets voor €64,95!

2.2 Melk kannetjes set

Voor iedere barista die elegante tulp zijn of haar cappuccino wilt is een goed melkkannetje het perfecte barista cadeau voor sinterklaas.

De meeste melkkannen komen in twee maten, 350ml en 500ml. We adviseren om beide maten te kopen zodat de thuisbarista altijd het beste schuim kan maken voor latte art (lees ook onze blog over latte art).

Alle melkkannetjes zijn van hoogwaardig roestvrij staal. Dat is belangrijk omdat dit de temperatuur constant houd bij het stomen.

Bekijk onze selectie van barista melkkannetjes van hoogwaardig RVS die latte art skills naar het volgende niveau kunnen brengen.

Door te kiezen voor een melkkannetjes set als barista cadeau voor sinterklaas weet je zeker dat je de beste deal krijgt!

3. Universele cadeaus voor elke basta

Bovenstaande cadeuas zijn natuurlijk erg gespecialiseerd, maar je maakt er wel de blits mee! Wil je toch voor een universeler cadeau gaan zijn dit nog wat leuke opties:Een barista boek is altijd leuk om te krijgen. Zelf heb ik het boek “la bella macchina” waar een hoop interessante informatie voor de thuisbarista te vinden is. Over het zetten van een espresso, de juiste tools vinden voor  je machine maar ook over onderhoud en reiniging.

Koffie cadeau doen is natuurlijk ook een hele leuke optie. Het is altijd interessant nieuwe soorten koffie te proberen en dit krijgen als cadeau is heel erg leuk! Wij hebben een ruim assortiment aan specialty koffie. Dit is koffie die door de Specialty Coffee Association (SCA) hoger dan 80 punten van de 100 is beoordeeld.

3.1 Koffie

Het perfecte cadeau voor thuisbarista’s. Een heerlijk proefpakket van al onze specialty koffies. Van de volle, rijke guatamala tot de frisse en karamelachtige ethiopië en brazilië. Ideaal voor thuisbarista’s die thuis willen experimenteren met onze vier verschillende koffies. Of leuk om te geven als cadeau!

Bekijk hier alle barista-essentials uitbreidingssets voor €30,95!

Laat ons met je meedenken!

Ben je er na het leven van de blog nog niet uit? Twijfel je nog of de type tool of misschien welke tool geschikt is voor welke espressomachine? Laat ons met je meedenken! Ik vind het altijd leuk om mee te denken en beantwoord je vraag altijd binnen 24 uur, maar meestal eerder. Tot snel!

Sluiten
Log in
Sluiten
Winkelwagen (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je aan om updates te ontvangen, promoties, en sneak peaks van nieuwe producten. Plus 10% korting op je volgende bestelling.

We houden je gegevens veilig en delen deze met niemand.
× Hulp nodig?