SULAWESI

Vol, pittig, chocolade, kruidig

Een geweldige koffie uit Sulawesi met een volle, pittige koffie met een diepe, rokerige eerste slok. Daarna volgt een mooie smaaksensatie van een frisse bos en aarde-combinatie, eindigend in de volheid van zware, bittere chocolade met een kruidige afronding. Voor de thuisbarista’s die écht houden van een sterke espresso en een koffie die goed overeind blijft in een cappuccino.

8,9515,95

Add to wishlist
SKUN/B Category
Shipping class: Pakket

Zetadvies

  • 18,5 gram in 
  • 25 – 30 seconden doorlooptijd
  • 41 gram uit

Hulp nodig bij het afstellen van je espressomachine? De handleiding voor het gebruik van het zetadvies vind je hier.

Herkomst

In het midden van Sulawesi ligt “Toraja land”, een gebied dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur, begrafenisrituelen en koffie. De koffieplantages in zuidelijk Sulawesi zijn in handen van kleine koffieboeren.  De boeren gebruiken voornamelijk organische bemesting, gemaakt van boomschors en het pulp van de koffiebessen. 

De bonen worden na het plukken lichtjes gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Wat rest is een witte, gezwollen boon die vervolgens op de grond of patio verder droogt. Een traditionele procedure dat uiteindelijk een bijna donkerblauw/groene boon oplevert. Het verkrijgen van de typerende aardse en fruitige tonen van de boon vraagt veel aandacht, maar het resultaat mag er zijn! 

Technische details

Herkomst: Sulawesi, Torajaland
Plantage: Kalosi plantage (Enrekan & Toraja)
Hoogte1000 tot 1200 meter
Productiemethode: Wet Hull
Type variëteit: Sumatra Cultivar
Brandhoogte: Medium 

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Gewicht

1 kilo, 250 gram, 500 gram

Customer Reviews

Based on 6 reviews
100%
(6)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
K
Koen
Mijn machine: ECM Giotto
Fan!

Helemaal fan van deze koffie! In het begin een rokerig smaak, daarna een klein zuurtje en als laatste een heerlijke bittere afdronk. Mijn eigen recept is 15gram in en 50gram uit, dit wijkt af van de beschrijving alleen dan vind ik de koffie nog net iets lekkerder.

A
Ahmed Mohamed

SULAWESI