Zetadvies
- 18,5 gram in
- 25 – 30 seconden doorlooptijd
- 41 gram uit
Hulp nodig bij het afstellen van je espressomachine? De handleiding voor het gebruik van het zetadvies vind je hier.
Herkomst
In het midden van Sulawesi ligt “Toraja land”, een gebied dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur, begrafenisrituelen en koffie. De koffieplantages in zuidelijk Sulawesi zijn in handen van kleine koffieboeren. De boeren gebruiken voornamelijk organische bemesting, gemaakt van boomschors en het pulp van de koffiebessen.
De bonen worden na het plukken lichtjes gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Wat rest is een witte, gezwollen boon die vervolgens op de grond of patio verder droogt. Een traditionele procedure dat uiteindelijk een bijna donkerblauw/groene boon oplevert. Het verkrijgen van de typerende aardse en fruitige tonen van de boon vraagt veel aandacht, maar het resultaat mag er zijn!
Technische details
Herkomst: Sulawesi, Torajaland
Plantage: Kalosi plantage (Enrekan & Toraja)
Hoogte: 1000 tot 1200 meter
Productiemethode: Wet Hull
Type variëteit: Sumatra Cultivar
Brandhoogte: Medium