Deze koffie komt wel even binnen. Wat een lekkere stevige koffie. Bij het proeven waren we nog niet eerder zo’n aardse, kruidige koffie tegengekomen.
Het geheim achter de karakteristieke smaak is naast de herkomst ook de traditionele productiemethode.
Uniek en echt een krachtpatser, heerlijk als espresso maar ook zeker als cappuccino.
Zetadvies Sulawesi
Ons basis advies is altijd 18,5 gram gemalen koffie, met een doorlooptijd van 25 seconden voor 36/37 gram espresso. Vanuit deze basis kun je experimenten om dichter bij jouw persoonlijke smaak te komen.
Zo zijn wij tot dit zetadvies gekomen voor onze Sulawesi koffiebonen:
- 18,5 gram koffie in
- 25–30 seconden doorlooptijd
- 41 gram espresso eruit
Heb je hulp nodig bij het afstellen van je bonenmaler? Meld je aan voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina en ontvang een uitgebreide barista handleiding.
Herkomst & details
Al onze koffie is officieel Specialty Coffee, zo ook onze Sulawesi bonen uit Indonesië. De Specialty Coffee Association kent dit alleen toe aan koffie die 80+ punten scoort op de vlakken kwaliteit en smaak!
Deze bonen uit Sulawesi worden na het plukken gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Vervolgens wordt deze op de patio verder gedroogd. Een traditionele procedure die uiteindelijk een kruidige bijna donkerblauw/groene boon oplevert.
- Herkomst: Sulawesi, Torajaland, Indonesië
- Plantage: Kalosi plantage (Enrekan & Toraja)
- Hoogte: 1000m – 1200m
- Productiemethode: Wet Hull
- Variëteit: Sumatra Cultivar
- Brandgraad: Medium
Drink deze koffie uit ons Pine Green kopje – de groene tinten brengen de complexiteit van deze bonen extra naar boven!
Wij verkopen heerlijke koffiebonen, van zwaar en complex tot romig of bloemig. Bekijk hier al onze varianten specialty koffie.
Voor wie (nog) niet kan kiezen, hebben we ook een handig proefpakket.
Mocht je nog vragen hebben laat het vooral weten, we zijn er om te helpen!