Barista doekje

Het barista doekje is ideaal voor het schoonmaken van je koffiehoekje. Na het zetten van een heerlijke espresso is namelijk zowel de espressomachine als je werkblad toe aan een snelle clean-up. Voor een lange levensduur van je espressomachine en hygiëne is het van belang om alles goed schoon te maken het juiste barista doekje. 

De verschillende kleuren barista doekjes:

 • Met het zwarte barista doekje maak je het aanrecht en je espressomachine schoon;
 • Het bruine barista doekje gebruik je voor de portafilter;
 • Het stoompijpje maak je schoon met het grijze barista doekje. 

De barista doekjes zijn gemaakt van stevig microvezel en werken als een magneet voor vuil. De microvezel barista doekjes houden geen vieze geuren vast en drogen weer snel. Kies de  

Bekijk ook onze voordelige barista doekjes set.

8,95

SKUN/B Category

Lees meer over de barista doekjes

Oude koffie- of melkresten in je versgezette espresso? Dat is vanaf nu verleden tijd. Met de barista doekjes ga je hygiënisch te werk en is de schoonmaak in een handomdraai klaar. De portafilter maak je schoon met het bruine barista doekje. Dit is van belang voor een goede extractie van je espresso en een perfect gebalanceerde smaak. Met het grijze barista doekje reinig je de stoompijp en het zwarte barista doekje gebruik je voor het aanrecht. Op deze manier is jouw koffiehoek helemaal schoon en weer klaar voor gebruik. 

De bruine, grijze en zwarte barista doekjes zijn gemaakt van stevig microvezel. Deze stof werkt als een magneet voor vuil dankzij de fijne draden waarvan het doek is gemaakt. Het vuil blijft in de doek hangen waardoor het niet verspreid wordt over je werkblad. Daarnaast neemt stevig microvezel veel vocht op en droogt het ook weer snel op. Zo gaat het niet stinken en kun je het barista doekje ook een dag laten liggen.  

De voordelen van de barista doekjes op een rij:

 • Gebruik van verschillende kleuren, om kruisbesmetting te voorkomen;
 • Een opgeruimde koffiehoek dankzij het handige ophanghaakje;
 • Het doekje droogt snel, dus geen last van vieze geurtjes;
 • De doekjes verspreiden geen vuil, maar nemen het op;
 • Door je espressomachine goed schoon te houden verleng je de levensduur
 • Wil je alle kleuren? De barista doekjes zijn ook te koop als voordelige set! 

De verschillende barista doekjes 

De Barista-Essentials doekjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: grijs, bruin en zwart. Door elke kleur voor een specifiek onderdeel te gebruiken, voorkom je kruisbesmetting. Met het zwarte barista doekje reinig je de espressomachine en het aanrecht en met het bruine barista doekje houd je de portafilter schoon. Tot slot gebruik je het grijze barista doekje waarmee je de stoompijp reinigt. Schoonmaken met deze Barista-Essentials tools zorgt ervoor dat jouw espressomachine zo lang mogelijk mee gaat.  

Specificaties

 • Materiaal: 20% polyamide, 80% polyester
 • Gewicht: 240 gram
 • Afmetingen: 300 x 300 x 12 mm

Wasvoorschriften:
   
Om de doekjes zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, was je de doekjes maximaal op 40 graden en stop je ze niet in de droger. Verdere wasvoorschriften:

 • Strijken mag op een lage temperatuur;
 • Voeg geen bleekmiddelen toe aan de wasbeurt;
 • De doekjes zijn niet geschikt om te stomen.
Kleur

Bruin (2 stuks), Lichtgrijs (2 stuks), Zwart (2 stuks), Bruin (oude stijl), Zwart

Customer Reviews

Based on 13 reviews
85%
(11)
15%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
C
Carsten Mueller
Good quality for a fair price

Great quality, fast shipping for a fair price. Anytime again

G
G.
Leuke set, fijne doekjes, goede kleuren

Het idee is drie verschillende kleuren doekjes voor 3 verschillende functies, maar 4 doekjes (ook nog 1 voor het aanrecht) die rondslingeren in de keuken is me wel wat teveel van het goede.

De kleuren van deze doekjes zijn voor mij uniek genoeg dat het duidelijk is welke bij de koffiemachine horen zodat je niet per ongeluk met een smerig doekje het melkpijpje afveegt dat je daarna in je melk doopt. Dus ze doen precies waar ze voor bedoeld zijn!