barista set

8 Sage accessoires die je moet hebben!

Je hebt een mooie nieuwe Sage espresso machine gekocht, na deze een aantal keer te hebben gebruikt blijkt toch dat je een aantal essentiële Sage accessoires mist! In deze blog laten we je zien welke accessoires je nodig hebt om het beste uit je Sage te halen.

De barista accessoires die bij een Sage geleverd worden voegen niet zoveel waarde toe. Ze zijn wat omslachtig in het gebruik, ze laten te veel ruimte voor fouten en het zijn gewoon niet de meest gebruiksvriendelijke onderdelen waar je op zou kunnen hopen – vooral niet voor een nieuwe thuisbarista.

Zoals bij elk beroep of hobby, zijn ook bij koffie de accessoires belangrijk. Een goede set hulpmiddelen kan de smaak van je koffie verbeteren door inconsistenties te voorkomen, je workflow te verbeteren en zelfs de ervaring van het zetten van je espresso aangenamer maken.

Dus zonder verder oponthoud hebben we een lijst samengesteld met onze top 8 Sage barista accessoires en tools voor jouw nieuwe Sage espresso machine.

Accessoire 1: Sage doseerring of doseerbeker

Sage accessoire sage doseerring doseerbeker
Sage, Solis, Breville doseerring

Onmisbaar voor elke (51mm en 54mm) Sage espresso machine, nooit meer koffie knoeien!

Een normale doseerring of doseerbeker past niet onder de ingebouwde bonenmaler van jouw espresso machine, ook kun je niet de ingebouwde bonenmaler starten. De speciaal ontworpen vleugels van deze doseerring of doseerbeker passen precies in de ingebouwde bonenmaler van jou Sage. Het ontwerp van de doseerring bevat een activatie tab die de ingebouwde bonenmaler activeert.

Ze zijn gemaakt van aluminium wat er voor zorgt dat de doseerring licht van gewicht is en gemakkelijk in gebruik.

Sage accessoire Sage doseerbeker zilver in Sage barista express
Sage doseerbeker voor single dosing

**Belangrijke opmerking: zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor de filterdrager van jouw machine! Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Accessoire 2: Koffie weegschaal

barista weegschaal voor sage barista express
Koffie weegschaal, ingebouwde timer, touchscreen, 0.1g precisie

Wil je thuis een espresso van horeca kwaliteit? Dat kan met een Sage! Een koffie weegschaal is hiervoor cruciaal. Hieronder vier punten waarom je een barista weegschaal of koffieweegschaal nodig hebt:

  • Nauwkeurigheid – Als het gaat om het perfectioneren van goede koffie, is het essentieel om de juiste verhouding gemalen koffie tot espresso te vinden. Met een koffie weegschaal meet je hoeveel gemalen koffie je gebruikt, hoeveel espresso je daar uit haalt en in welke tijd. Een basis verhouding is18 gram in, 40 gram espresso uit, in 25 tot 30 seconden.
  • Consistentie en herhaalbaarheid – Zodra de gewenste verhouding van koffie en water zijn gemeten, kunt je dit met een koffie weegschaal herhalen met elke keer hetzelfde resultaat! Let op, gebruik vers gebrande koffie bonen, als deze ouder worden veranderen ook je verhoudingen.
  • Experimenteren – Met behulp van een koffie weegschaal kun je spelen met verschillende espresso-brouwverhoudingen, zodat je dat perfecte espressoshot voor jou kunt vinden. Als je meer controle wilt hebben over de smaak van je koffie, of als je gewoon eens op zoek bent naar verschillende smaken in elke branding, dan is een weegschaal een onmisbare Sage accessoire.

Mocht je op zoek zijn naar een goede koffie weegschaal dan is onze koffie weegschaal met timer een hele goede keuze. Bekijk vooral onze reviews van tevreden mede (thuis)barista’s.

Accessoire 3: Tamper voor Sage

houten tamper 53,3mm op aanrechtblac naast naked portafilter met sage barista touch en sage barista express op de achtergrond
Houten tamper 53,3mm naast Sage barista express

Je tamper is een belangrijke onderdeel van het maken van een goede espresso, maar tampen is ook een vaardigheid die doorgaans wat tijd en oefening vereist. De plastic tamper die bij de Sage wordt geleverd laat hierbij veel te wensen over.

Bij gebruik van de bijgeleverde Sage tamper, is constent tampen erg lastig. Een goede solide tamper met de juiste balans helpt je hier bij. Onze 53.3mm tampers zijn precies op maat gemaakt voor jouw (54mm) Sage espresso machine.

Wanneer je op zoek bent naar ultieme consistentie adviseren we de palm tamper voor Sage. De diepte, en daarmee de druk, bepaal je zelf. Bij het tampen rust de palm tamper op de rand van je portafilter waardoor deze altijd recht tampt.

Palm tamper, platte tamper, 58,5mm, 58mm, 53,3mm, 51mm
Palm tamper 53.3mm voor Sage espresso machines

**Belangrijke opmerking: zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor de filterdrager van jouw Sage! Om zeker te weten of je de juiste maat koopt check onze maattabel of neem contact op bij vragen!

Accessoire 4: Een koffieverdeler

Koffieverdeler 53,3 voor Sage

Vaak wordt het belang van het goed distribueren van de koffie in je portafilter onderschat. Koffie valt in de portafilter, wanneer je deze direct zou aantampen zonder distributie creëer je channeling. Channeling is het resultaat van het water dat onder druk de zwakste plekken in je koffie opzoekt en via die weg in je glas terecht komt. Het resultaat is slappe koffie, gebrek aan smaak door de onregelmatige extractie.

Ons advies is om voor dat je begint met tampen gebruik te maken van een koffie verdeler voor Sage om er voor te zorgen dat je koffie altijd gelijk wordt verdeeld. Dit helpt bij een gelijkmatige consistentie van je koffiepuck waardoor het water hier evenredig doorheen kan stromen en je zo het maximale uit elke shot haalt.

Interesse in zowel de palm tamper als de koffieverdeler bekijk dan onze combinatie tool!

Tamper verdeler combinatie, leveler tamper combo, zwart, 51mm, 53,3mm, 58mm, 58,5mm
Tamper verdeler combinatie 53,3mm voor Sage

Accessoire 5: Puck Screen voor Sage

Puck screen 53.3mm voor Sage
Resultaat Puck screen met Naked portafilter

Een simpele maar effectieve Sage accessoire is de Puck Screen. De barista-essentials puck screen zorg et voor dat het water uit je Sage met de een gelijkmatige druk en verdeling door je koffie puck beweegt. Zo verbeter je de smaak van je koffie en hou je een schone zetgroep.

Plaats de puck screen in je portafilter na het verdelen en tampen, zet je espresso en spoel de puck screen af na gebruik. Je zult zien dat je gebruikte koffie puck mooi compact uit je portafilter of naked portafilter komt na gebruik van de puck screen.

Onze barista-essentials puck screen is met precisie geproduceerd uit RVS voor de beste water verdeling zonder beïnvloeding van de smaak van je espresso. Precies op maat gemaakt voor jouw Sage espresso machine 53.3mm of 58.5mm, controleer de maattabel om de juiste maat voor jouw espressomachine te vinden.

Accessoire 6: Sage naked portafilter

Naked portafilter 54mm hout Sage Solis keukenblad
Naked portafilter Sage

Naast onze portafilters met dubbele uitloop verkopen we ook naked portafilters voor Sage. Hoewel dit type Sage filterdrager zijn voordelen heeft (zoals het kunnen scheiden van een dubbele espresso in twee shotglazen), mist het de mogelijkheid om de kwaliteit van de extractie die je maakt volledig te onderzoeken.

Een naked portafilter (ook wel bekend als een bodemloze filterdrager) voor Sage is precies zoals het klinkt: een portafilter waarvan de bodem is verwijderd. De extractie die plaatsvindt terwijl je een espresso maakt, is bij bij een gesloten en open portafilter precies hetzelfde. Echter kun je bij de naked portafilter aan de onderkant precies het extractieproces zien.

Los van dat dit een indrukwekkend beeld geeft, heeft de naked portafilter ook een functie. Wanneer je de extractie kunt zien, kun je een diagnose stellen van extractieproblemen die je hebt, zoals channeling wat vaak een hoop gespetter geeft. Vervolgens kun je op basis hier van je espresso gaan verbeteren.

Accessoire 7: Melkopschuimkannejte voor Sage

Het schenken van een elegante tulp in een kopje koffie is voor thuisbarista’s met een Sage espresso machine een mooie aanvulling op de ochtendkoffie. Maar wat maakt nou een goede melkopschuimkan voor een Sage?

Om te beginnen met het meest elementaire waar je op moet letten bij het kiezen van een melkopschuimkan: de breedte. Je wilt een Sage melkopschuimkan die breed genoeg is voor een “whirlpool”-effect wanneer je melk stoomt. Deze whirlpool breekt je grotere bubbels af en creëert microschuim.

De meeste melkopschuimkannen zijn er in twee maten, 350ml en 550ml. Als het gaat om het stomen en opschuimen van melk, wil je niet dat je melkopschuimkan te leeg of te vol is. Als het te leeg is, kun je de punt van je stoompijpje niet onderdompelen in de melk voor een goede beluchting. Als het te vol is, zal de melk overlopen tijdens het stomen. Wij adviseren om beide maten in te kopen, zo heb je altijd de juiste maat en kun je je microschuim finetunen bij het overgieten van het ene naar het andere melkopschuimkannetje.

Je wilt een melkopschuimkan voor Sage die is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, omdat dit de temperatuur constant houdt terwijl je de melk stoomt. Dat wil zeggen dat wanneer je melk aan het stomen bent tot ongeveer 70°C, het kannetje gelijkwaardig opwarmt met de melk. Zo behoud je de controle over de temperatuur.

Wij hebben een selectie gemaakt van barista melkkannetjes van hoogwaardig RVS die je latte art skills naar het volgende niveau kunnen brengen. Voor de beste deal kun je ook kiezen voor onze melkkannetjes set!

Accessoire 8: Sage knock box of uitkloplade

Wanneer je een goede shot espresso uit je Sage espresso machine hebt gehaald moet je ergens de koffie laten. Daarvoor is een Sage knock box of uitkloplade bedoeld.

Omdat uitkloplades in de horeca zijn gemaakt voor grote volumes zijn deze vaak niet geschikt voor in je eigen keuken. Daarom hebben we een compacte uitkloplade ontwikkeld speciaal voor thuis. Door zijn formaat past die mooi in elke keuken of werkplek.

Voor een wat kleiner budget hebben een de uitklop bak of knock box voor Sage. Dit is een prima oplossing voor een leuke prijs. Hier zit een rubber matje op het uitklopvlak, hierdoor zal je de portafilter niet beschadigen. Tegelijkertijd zorgt de rubberen ring aan de onderkant van de bak er voor dat deze niet verplaatst tijdens het uitkloppen.

Uitklopbak koffie, rvs, afklopbak, knock box

Dat waren ze alweer, 8 Sage accessoires voor je nieuwe espresso machine. Mis je iets in de lijst of heb je nog tips waar we de volgende keer over moeten schrijven, laat het ons weten! Mocht je nog vragen hebben of tips willen neem vooral contact met ons op we helpen onze mede (thuis)barista’s graag verder.

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud

Gerelateerde Posts

Aantampen van koffie met tamper rancilio houten handvat

Welke maat tamper?

Je bent er uit, je weet precies wat een goede tamper is voor jou. Maar nu nog de vraag welke maat tamper heb je nodig voor jou espresso machine? Geen

Wat is een goede tamper?

Wanneer je een tamper wilt kopen is het aanbod overweldigend. In deze blog helpen je hierbij door antwoord te geven op de vraag, wat is een goede tamper? Of beter

Waarom moet je koffie aanstampen?

Koffie aanstampen of tampen is een belangrijk onderdeel voor een goede espresso. Je koffie aanstampen doe je om twee redenen die beide de kwaliteit van de extractie en daarmee de

Sluiten
Log in
Sluiten
Winkelwagen (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je aan om updates te ontvangen, promoties, en sneak peaks van nieuwe producten. Plus 10% korting op je volgende bestelling.

We houden je gegevens veilig en delen deze met niemand.
× Hulp nodig?